Inter završio dolazak Mehdija Taremija

Iz Porta

Inter završio dolazak Mehdija Taremija

Eldar Ganibegović

Iranac Mehdi Taremi je želja Intera već dugo vremena, a na ljeto će konačno postati igrač ovog kluba.

Napadaču rođenom u Bushehru 1992. godine ističe ugovor s Portom, te će postati slobodan igrač.

Tako će potpuno besplatno preći u redove italijanskog velikana koji je ove sezone nakon dvije godine pauze osvojio Scudetto.

Mehdi Taremi je već dugo vremena bio želja čelnika Intera i spominjale su se razne cifre na ime obeštećenja, a sada će doći kao slobodan igrač.

Ove je sezone Taremi na 33 nastupa u svim takmičenjima postigao 10 pogodaka, te podijelio šest asistencija.

Radi se o rasnom strijelcu koji je u Evropu stigao 2019. godine u Rio Ave, da bi ga 2020. godine kupio Porto za 4,73 miliona eura.

Oglasi

Karijeru je počeo u iranskom Iranjavanu, igrao je zatim za Shahin Bushehrm Persepolit i katarski Al-Gharafa SC.

U dresu reprezentacije Irana je postigao 46 golova na 84 nastupa. Ima i sedam nastupa za omladinske selekcije ove azijske zemlje.

Pet puta u karijeri bio je najbolji strijelac nekog takmičenja, od čega dva puta Lige Portugal, te jednom azijskog Kupa nacija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S Portom je 2022. godine bio prvak Portugala, dva puta je osvajao Kup, jednom Liga kup i dva puta Superkup portugala.

Godine 2023. osvojio je s Iranom titulu prvaka Azije, a preostala tri trofeja u karijeri osvojio je s Persepolisom - dvije titule prvaka Irana i jedan Superkup.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi