U 98. minuti zabio gol za 2:1, a kada je sudija svirao kraj počeo je neutješno plakati na terenu
FOTO: EPA

Mehdi Taremi napušta Porto

U 98. minuti zabio gol za 2:1, a kada je sudija svirao kraj počeo je neutješno plakati na terenu

Endin Čaušević

Porto je sinoć na svom terenu pobijedio Boavistu sa 3.1 u meču 33. kola prvenstva u Portugalu, a po završetku utakmice u centru pažnje našao se iranski reprezentativac Mehdi Taremi koji je briznuo u plač.

Od Porta se sigurno očekivala dosta bolja sezona, ali ovaj klub nije uspio na kraju da se nosi s klubovima iz Lisabona, a posebno ne sa Sportingom koji je na kraju osvojio titulu prvaka Portugala.

Sinoć je na stadionu Dragao ovaj tim odigrao posljednji meč u sezoni pred svojim navijačima, a za neke od igrača Porta to je značio i oproštaj od tog kluba s obzirom da će sigurno biti odlazaka na ljeto.

U centru pažnje našao se iranski reprezentativac Mehdi Taremi koji je već nekoliko sezona prva uzdanica Porta, ali je i on odlučio da na kraju sezone napusti Dragao.

Taremi je sinoć odigrao posljednju utakmicu u dresu Porta nakon što je u 59. minuti ušao u igru, te je dobio velike ovacije navijača tog kluba, a da stvar bude bolja u 98. minuti zabio je pogodak za pobjedu protiv Boaviste.

Ovaj 31-godišnjak je još prije nekoliko mjeseci odlučio da će napustiti Porto nakon četiri godine jer je dobio poziv milanskog Intera koji jednostavno nije mogao odbiti.

Oglasi

Taremi je od Porta imao ponudu da produži ugovor koji ističe ovog ljeta, ali je na kraju Iranac odlučio da napusti Dragao i karijeru nastavi u Interu jer je svjestan da je to ogroman iskorak u njegovoj karijeri.

Po posljednji put je sinoć u dresu Porta nastupio na stadionu Dragao protiv Boaviste, a nakon što je sudija svirao kraj iranski napadač nije mogao da zadrži svoje suze.

Taremi je brizunuo u plač i iz sebe je izbacio sve emocije, te pokazao koliko mu Porto znači. U ovom klubu se sjajnim igrama proslavio, a suze su samo dokaz da će Porto imati posebno mjesto u njegovom srcu.

Oglasi

Inače, ovaj 31-godišnji napadač u Porto je sitigao na ljeto 2020. godine iz Rio Avea za skoro pet miliona eura i pokazao se kao sjajno pojačanje.

U dresu Porta je u protekle četiri godine odigrao ukupno 180 utakmica, dao je 90 golova i upisao 55 asistencija što je zaista sjajna statistika.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Iako u drugom dijelu sezone nije bio u nekoj blistavoj formi jasno je da je mislima već bio u Interu. Inače, Taremi bi na Meazzi trebao biti predstavljen početkom jula nakon što mu i zvanično istekne ugovor s Portom.

Inter ga je uspio dovesti bez obeštećenja s obzirom na istek ugovora, ali Taremija čeka velika konkurencija u napadu gdje su ove sezone odlični bili Lautaro Martinez i Marcus Thuram.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi