Kodro: Bolje je ovako, nego da smo dobili četiri-pet razlike

Mučili smo, ali selektor je zadovoljan

Kodro: Bolje je ovako, nego da smo dobili četiri-pet razlike

Samir Mlaćo

Naša reprezentacija savladala je večeras Lihtenštajn 2:1 u Zenici, ali bilo je dosta problema.

Namučili smo se i izgledali dosta loše, ali pišu se tri boda i nastavljamo bitku za Evropsko prvenstvo.

Svoje viđenje je dao selektor Meho Kodro.

Iznenađujuće, nije bio nezadovoljan. Smatra da je utakmica bila dobra i da će naša reprezentacija rasti. Čak je i komentatoru BHRT-a kazao da se ne slaže sa njegovim mišljenjem da je naša selekcija igrala loše.

"Dao bi prioritete bodovima. Dobili smo utakmicu, prvo poluvrijeme je bilo korektno, dali smo dva gola, a onda smo primili evropski gol. Prvo poluvrijeme je bilo korektno po meni, a u drugom smo pali.

Oglasi

To je normalno, mi radimo četiri-pet dana i teško je napraviti pomake za kratko vrijeme. Zadovoljan sam, bilo je dobrih stvari, možda bi gore bilo da smo dobili 4-5 razlike. Pobjeda je najvažnija, to je važno, sada idemo Islandu i vjerujem da možemo napredovati", rekao je selektor Kodro.

Nastavio je govoriti o utakmici.

"Lihtenštajn nas je pokušao ugroziti u nastavku, pa smo igrali 3-4-2-1. Oni su ekipa koja je jaka u smislu da dobro stoje, igraju 5-3-2 te su imali snage u prvom dijelu. U nastavku su pali, te su naši igrači sa klupe došli do izražaja.

Ofanzivni vezni igrači su trebali više učestvovati u ofanzivnom dijelu. Bez obzira na sve, naš rival je čvrst i nije to lako probiti. Ideja je bila da izađemo preko Pjanića i da dođemo u ofanzivnu zonu.

Ne tako davno Lihtenštajn je igrao sa Slovačkom i jedva su ih dobili Slovaci. Ovu ekipu je Island dobio 6-0 ili 7-0. Sada dolaskom novog trenera, njemačkog trenera, sve je posloženo, grupisao ih i mislim da će dati otpor bilo kojoj ekipi. Nema podcjenjivanja, svak raste, svak radi. Možda je bilo raje koja je mislila da ćemo dati 5 golova, a nije to lako. Mi smo radili na protoku lopte, bilo je dosta ideja, igrači to prihvataju i ja sam zadovoljan kako smo trenirali. Malo po malo, to će leći, mi imamo kvaliteta. Ponavljam, možda je bolje ovako, nego da smo dobili sa četiri - pet golova razlike".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naša reprezentacija naredni meč igra na Islandu u ponedjeljak i moraju jurišati na tri boda.

Sve drugo značilo bi kraj nada, iako je i ovako situacija teška.

Top Komentari

Meho Kodro kaze: Dali smo dva gola, a ja kazem: nismo mi dali dva gola, dva gola je dao Lihtenstajn, jedan nama i jedan sebi, mi smo dali samo jedan gol, igralo smi ocajno imali smo igru prvih 15 ili 20 minuta u prvom poluvrijemenu i zdanjih 10 minuta prije kraja, sve u svemu BiH reprezentacija bil je ocajna, sumnjam da cemo pobijediti Island i to ce biti kraj Mehe Kodre.
3 0
Zao mi sto Lihtenstajn dade sebi gol, da nije bilo tog autogola, Lihtenstajn bi uzeo bod.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi