Mehremić i Zidane saigrači: "Do jučer sam sanjao da igram protiv Porta, Benfice..."

'Promašaj' Željezničara u jednoj od najjačih liga

Mehremić i Zidane saigrači: "Do jučer sam sanjao da igram protiv Porta, Benfice..." · Intervju

U Željezničaru nepoželjan, u ukrajinskom Karpatyju kolosalan. Tako se možda u najkraćim crtamama može opisati posljednja godina karijere Adija Mehremića.

Tokom februara 2018. godine Mehremića je kao svoje prvo pojačanje u Željezničar doveo Saša Papac. Hvalospjevima ga je častio, bio je uvjeren da će donijeti dodatni kvalitet timu, međutim za šest mjeseci provedenih na Grbavici nije se Mehremić izborio za naklonost navijača i tadašnjeg trenera.

I dok 'promašaji' obično odlaze u slabije sredine, Mehremić (27) je završio u Ukrajini, objeručke ga je prihvatio tamošnji Karpaty u čijoj prvoj postavi je bio neizostavan, a kao nagrada za sjajne igre uslijedio je transfer u Portugal. U Aves koji je prošle godine osvojio i nacionalni kup.

S ekonomske strane za Mehremić je to ujedno i ugovor karijere. Prve impresije su više nego pozitivne, a jedan od saigrača mu je i Enzo Zidane, sin legendarnog fudbalera i trenera Reala Zinedinea Zidanea.

"Nakon odlične sezone u Ukrajini bilo je stvarno mnogo kombinacija. Javljali su se klubovi, slali upite, ali u dogovoru sa prijateljem i agentom Redžadom Dikonjom, te austrijskom agencijom s kojom sarađujemo, procijenili smo kako je Aves najbolje rješenje. Ponuda je bila najprimamljivija i najbolja za mene i moju budućnost", javio se Mehremić iz Portugala za SportSport.ba.

Image result for adi mehremic aves

Portugalska liga važi za jednu od najboljih u Evropi, pa nije bilo ni potrebe da se puno raspituje o Avesu.

"Nisam uopšte nešto puno 'guglao'. Znao sam da se radi o kvalitetnoj ligi, da je Aves prošle godine osvojio Kup, tako da mi je to sasvim bilo dovoljno. Neće mi biti teško da se prilagodim. U klubu sa mnom je i Hrvat Mato Miloš koji je došao iz Benfice, on mi je mnogo pomogao i ovom prilikom mu se zahvaljujem. Odlično sam prihvaćen, sa svim saigračima imam vrlo dobar odnos, tako da sve to mi dodatno govori da sam napravio dobar potez što sam došao u Portugal."

A kada su u pitanju ambicije za narednu sezonu...

"U prvenstvu je cilj biti negdje u sredini tabele, dok u portugalskom Kupu želimo dogurati što dalje. Ako se ponovo ukaže prilika da igramo u finalu, naravno, pokušat ćemo ga i osvojiti. Jedva čekam da sezona počne. Porto, Benfica, Sporting..., do jučer je bio san igrati protiv takvih klubova."

Image result for adi mehremic aves

Kao što smo naveli, jedan od saigrača mu je i Enzo Zidane.

"Prije par dana je došao u klub. Ako je naslijedio barem deset odsto onoga što je nekada imao njegov otac, bit će dovoljno. Šalu na stranu, radi se o odličnom momku i vidi se da će biti pojačanje za Aves. Na treningu kada uhvati volej, svima je u glavi Leverkusen i gol njegovog oca Zidanea. Naslijedio je nešto..."

O budućnosti ne razmišlja mnogo.

"Potpisao sam ugovor na tri godine, fokusiram sam maksimalno na narednu sezonu, da je što bolje odradim. Važno je i da naskrene dobro u rezultatskom smislu, a dalje šta bude, bude...", istakao je Mehremić.

Kroz karijeru Mehremić se okušao u mnogim zemljama. Igrao je u Slovačkoj, Latviji, zatim Češkoj, Austriji, Ukrajini... Njegova karijera ide uzlaznom putanjom i nema sumnje da će, ukoliko nastavi s dobrim igrama, Aves biti samo prolazna stanica.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Top Komentari

Mungos
Jos jedan dokaz da je fudbal menadzerski sport!
1 10
bistrik87
e svasta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi