Mehremićev start iz snova: Među najboljima u prošlom kolu

Danas igra u Portugalu

Mehremićev start iz snova: Među najboljima u prošlom kolu

Nekadašnji defanzivac Željezničara Adi Mehremić ni u snu nije mogao zamisliti bolji početak u Portugalu.

Tokom ljeta ovaj bh. internacionalac je ukrajinski Karpaty zamijenio s Avesom, prošlogodišnjim osvajačem Kupa, a za kratko vrijeme uspio je u potpunosti da opravda očekivanja klupskih čelnika.

Tako je Mehremić danas neizostavan u prvoj postavi, a osim što je u prošlom kolu imao priliku da oko ruke nosi i kapitensku traku, za svoj nastup protiv Famalicaoa dobio je pohvale tamošnje javnosti.

Tamošnji Goal Point navodi kako je Mehremić svoj posao u odbrani odradio na pravi način, te da je imao daleko najviše osvojenih lopti, a na kraju je svrstan među najbolje pojedince u minulom kolu.

Ovakav start, naravno, raduje i samog Mehremića.

"Došao sam u jednu od najjačih liga u Evropi i moram priznati da nisam očekivao da će stvari ovako dobro krenuti. Prezadovoljan sam. Nadam se da će nas i rezultati krenuti ubrzo", kaže Mehremić.

U timu kola, prema izboru Abole, Mehremić se našao i sredinom prošlog mjeseca.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

View this post on Instagram

🔝 Os tops de desempenho na Jornada 4⃣ da #LigaNOS

A post shared by GoalPoint.pt ⚽ (@goalpoint) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi