Zašto kapiten Meksika ne smije trenirati u istoj opremi i piti istu vodu kao ostali?

Rafael Marquez ne može dobiti ni nagradu za igrača utakmice

Zašto kapiten Meksika ne smije trenirati u istoj opremi i piti istu vodu kao ostali?

Iskusni meksikanac Rafael Marquez je ušao u historiju svjetskih prvenstava tako što je postao prvi igrač koji je bio kapiten svoje reprezentacije na pet različitih Mundijala.

Ipak, malo je nedostajalo da nekadašnjem fudbaleru Barcelone ne bude dozvoljeno da nastupa na Mundijalu u Rusiji i to zbog navodnih veza za meksičkim narko kartelima. Marquez se, ipak, našao u meksičkoj "ekspediciji", a svojoj selekciji je pomogao da u prvom susretu Mundijala u Rusiji savlada aktuelne svjetske prvake, reprezentaciju Njemačke.

Ovaj 39-godišnjak je protiv Njemačke upisao svoj 145. nastup u dresu Meksika, ali je on ipak u Rusiji pod nekoliko sankcija.

Naime, američke vlasti i dalje vjeruju da je Marquez pomagao meksičkim narko kartelima u pranju novca, pa se on i dalje nalazi na crnoj listi. To znači da je svim američkim kompanijama zabranjeno da se na bilo koji način povezuju sa kapitenom Meksika, pa on ne smije trenirarati u istoj opremi kao njegovi saigrači - jedino on trenira u opremi na kojoj se ne nalaze simboli sponzora (Coca Cola...).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, Marquez ne smije biti viđen da pije vodu koju inače piju njegovi saigrači, a ne može biti proglašen ni za najboljeg igrača jedne utakmice na Mundijalu u Rusiji, s obzirom da ovu nagradu sponzoriše američka kompanija Budweiser.

Top Komentari

Babo
Čista glupost.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi