Meksikanac na urnebesan način pokušao unijeti alkohol, policajac je vidio dvogled i znao je šta radi

Kontrola na stadionu je rigorozna

Meksikanac na urnebesan način pokušao unijeti alkohol, policajac je vidio dvogled i znao je šta radi

Endin Čaušević

Organizatori Svjetskog prvenstva u Kataru razočarali su žestoko većinu navijača koji su stigli u ovu zemlju da bodre svoje ekipe jer su zabranili prodaju i konzumiranje alkohola na tribinama. Međutim, i pored toga pojedini navijači pokušali su da zaobiđu to pravilo, a jedan Meksikanac ih je sve nadmašio.

FIFA je dan pred početak Svjetskog prvenstva u Kataru saopštila da je usvojena molba organizatora ovog velikog takmičenja i da se alkohol neće moći prodavati niti konzumirati na stadionu što je žestoko razočaralo mnoge navijače.

Alkohol je dostupan u Kataru u mjestima koji imaju licencu da ga prodaju, ali što se tiče Mundijala zabranjena je prodaja na stadionu, ali i u blizini istog gdje se odigravaju utakmice.

Za mnoge navijače koji su doputovali u ovu zemlju da bodre svoju reprezentaciju to su bile šokantne vijesti i nadali su se da će se to promijeniti, ali su organizatori u Kataru još jednom pokazali da se njihove odluke ne mijenjaju tako lako.

Međutim, i pored zabrane koja je na snazi pojedini navijači su pokušali da zavaraju sistem i unesu alkohol na stadion, ali ni slutili nisu koliko rigorozne će biti kontrole u tom slučaju.

Osiguranje koje se nalazi na stadionu je itekako dobro uvježbano za ono što ih čeka, te su odlično raspoređeni kako bi pratili da neko od navijača ne bi unio alkohol i očito je da su bili već pripremljeni da će pojedini navijači pokušati da prekrše to pravilo.

Oglasi

U centru pažnje našao se jedan navijač Meksika koji je pred početak utakmice protiv Poljske pokušao da unese na stadion alkohol koji je sakrio na zaista nevjerovatan način, ali ni to mu nije uspjelo.

Naime, članovima osiguranja bilo je odmah sumnjivo što je ovaj navijač ponio dvogled na stadion jer nema sjedišta na tribinama koje je toliko udaljeno da se mora koristiti dvogled da bi se gledala utakmica.

Jedan od članova osiguranja je shvatio o čemu se radi i pokazao je na koji način je u dvogledu skriven alkohol što je mnoge iznenadilo. Sve to snimile su i kamere, a video je postao hit na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na kraju je Meksikanac prošao samo s usmenom opomenom, te mu je oduzet ovaj dvogled i dozvoljeno mu je na kraju da uđe na stadion i bordi svoju reprezentaciju.

No, ovaj video je najbolji pokazatelj koliko je osiguranje u Kataru dobro organizovano i ne dozvoljavaju da se krše pravila koja su propisana pred početak ovog Svjetskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi