Meksikanac ponovo u španskoj eliti

Aguirre spašava Leganes

Meksikanac ponovo u španskoj eliti

Leganes je potvrdio angažman iskusnog meksičkog stručnjaka Javiera Aguirrea, do kraja tekuće sezone.

Kormilo prvog tima je od odlaska Mauricija Pellegrina privremeno držao trener Leganesa B Luis Cembranos, ali je rukovodstvu kluba postalo jasno da odmah mora riješiti pitanje Pellegrinove zamjene, a to se danas i desilo.

Inače, Pellegrino je na klupi Leganesa bio od ljeta 2018. godine do 21. oktobra ove godine. Prošle sezone je ekipu vodio do respektabilnog 13. mjesta u LaLigi, ali ga je loš start nove sezone koštao posla.

Poziciju šefa struke u Leganesu je danas zvanično preuzeo Javier Aguirre.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo za iskusnog stručnjaka predstavlja povratak u španski fudbal, nakon epizoda u Japanu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Egiptu.

Naime, nekadašnji meksički selektor je u Španiji svojevremeno vodio Osasunu, Atletico Madrid, Zaragozu i Espanyol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi