Real Madrid potopio Leganes, pogodio i Luka Jović

Pet golova u mreži gostiju

Real Madrid potopio Leganes, pogodio i Luka Jović

Fudbaleri Real Madrida pobijedili su večeras na domaćem terenu Leganes sa 5:0 u susretu 11. kola španske La Lige. 

Kraljevi su odigrali konačno jedan jako dobar meč u kojem su mogli postići i više golova, ali trener Zinedine Zidane će sigurno biti zadovoljan i sa ovih pet.

Golijada u mreži gostiju počela je u 7. minuti kada je mladi Brazilac Rodrygo postigao gol za 1:0. Samo minut kasnije bilo je 2:0, a ovog puta je pogodio Toni Kroos.

Do kraja prvog dijela Kraljevi postižu još jedan pogodak i to preko Sergija Ramosa koji je bio precizan s bijele tačke.

U nastavku meča domaći su malo digli nogu s gasa pa su postigli još 'samo' dva gola, a egzekutori su bili Karim Benzema s bijele tačke i Luka Jović u sudijskoj nadoknadi. Srbijancu je ovo bio prvijenac u bijelom dresu.

Real se nakon ove pobjede vratio na drugo mjesto u La Ligi sa 21 osvojenim bodom, a ispred je samo Barca s bodom više. S druge strane, Leganes ostaje na posljednjoj poziciji sa samo pet osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 11. kolo:

Real Madrid - Leganes 5:0

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

quaresma 18<<<
Gdje vam je zaseban članak kako je Jović zabio prvjenac ?
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi