Memišević po broju osvojenih duela najbolji u Holandiji

Sjajne igra pruža bh. stoper

Memišević po broju osvojenih duela najbolji u Holandiji

Protekla polusezona mogla bi se ocijeniti jednom od najboljih u dosadašnjoj karijeri Samira Memiševića (25).

Ovaj povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine jesenas je odigrao sve utakmice u Eredivisiji, u nekoliko navrata je nosio i kapitensku traku, a kao štoper je pritom postigao i tri pogotka.

I ne samo to, u holandskim medijima objelodanjeno je kako je upravo Memišević u jednom segmentu najbolji u Eredivisiji - po broju osvojenih duela. Po utakmici ih Memišević ima 4,8 , što je najviše u ligi, a iza njega su od defanzivaca ostali Ted van der Pavert iz De Grafschapsa sa 4,7 po meču, a prosjek od 3,7 na trećem mjestu ima igrač Excelsiora Jurgen Mattheji.

Svjesni Memiševićevih partija su i u Groningeni, čiji čelnici mu već mjesecima nude novi ugovor kako se ne bi doveli u situaciju da bh. internacionalac na kraju sezone napusti klub bez odštete, pogotovo jer se sve više klubova interesuje za njegovo dovođenje.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Memišević je član Groningena od 2016. godine, kada je u ovaj klub stigao iz Radnika iz Bijeljine u kojem je zavrijedio status jednog od najboljih igrača Premijer lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti