Depay već izabrao broj u Barceloni i otkrio prvu Koemanovu "žrtvu"

Broj je zauzet, ali...

Depay već izabrao broj u Barceloni i otkrio prvu Koemanovu "žrtvu"

E. Čaušević

Nizozemski fudbaler Memhis Depay jučer je ozvaničio svoj prelazak u Barcelonu.

Depay je odlučio na kraju sezone da napusti Lyon nakon što nije postigao dogovor s ovim klubom oko novog ugovora.

Nizozemac je imao ugovor do kraja ovog mjeseca, ali je već bilo jasno da neće produžiti saradnju i da će bez obeštećenja napustiti francuski klub.

Depay je imao nekoliko zanimljivih ponuda za nastavak karijere, ali je na kraju odlučio da izabere Barcelonu. On je od jučer i zvanično novi igrač katalonskog kluba s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Također, Mundo Deportivo objavio je danas da će Depay naredne sezone najvjerovatnije nositi dres s brojem devet iako je ovaj broj trenutno zauzet.

Devetku u Barci nosi Martin Braithwaite, ali dolaskom Depayja i Sergija Aguera postalo je jasno da će danski reprezentativac skoro sigurno ovog ljeta napustiti Barcelonu.

Također, zanimljivo je da Aguero neće zadužiti dres s brojem devet, a njegovi najdraži brojevi "10 i 16" su već zauzeti. Bit će zanimljivo vidjeti koji broj će na kraju izabrati argentinski napadač.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče Depayja on je tražio odmah broj devet u Barceloni i u klubu su odlučili da mu ispune želju, a zvanična potvrda očekuje se tek nakon odlaska Braithwaitea.

Depay je izabrao dolazak u Barcelonu iako mu je u posljednji trenutak PSG ponudio dosta bolji ugovor što se tiče finansijske strane, ali je on to odbio.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Nije.bitno
Nece se on snaci u Barci
4 0
emanuelmacron
Nema on nikakve sanse u ovom timu propasce ko pjanke,al mislim da ce ga onaj kvazimodo forsirat i to ce mu pomoc,inace gledam ga stalno nije neki umjetnik ,ali pokupi sve otpatke,i iskoristi.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi