Depay na press konferenciji progovorio o svom transferu: Pričekajte, brzo će vijesti

Seli u Barcelonu?

Depay na press konferenciji progovorio o svom transferu: Pričekajte, brzo će vijesti

E. Škorić

Memphis Depay trenutno je na Evropskom prvenstvu s Nizozemskom, ali i dalje kruže glasine o njegovom odlasku iz Lyona.

Depay je nedavno pružio dobru partiju u pobjedi Nizozemske nad Ukrajinom, a već sutra će Oranje odmjeriti snage s Austrijom.

Uoči utakmice, Depay se pojavio na press konferenciji. Iako je povod bio naravno duel 2. kola EURO-a, krilni nogometaš dotakao se i priče o mogućem transferu u Barcelonu koja ga odavno želi.

"Svi znate da me se povezuje s Barcelonom već neko vrijeme. Želim da igram za Ronalda Koemana, ali pričekajte, uskoro će stići neke vijesti", poručio je Depay.

Njemu ugovor s Lyonom završava krajem juna i on po svim prilikama kao slobodan igrač seli na Nou Camp. Barca je besplatno već dovela Sergija Aguera i Erica Garciju, a naredno pojačanje trebao bi da bude Depay.

Ovaj 27-godišnji ofanzivac je prethodne četiri i po godine igrao za Lyon, gdje je pružao zaista odlične partije. Odigrao je Depay ukupno 178 utakmica za Lavove i postigao je 76 pogodaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ranije je u karijeri nastupao za Manchester United, gdje se nije proslavio, a slavu je stekao u dresu PSV Eindhovena. Iza Depayja je zaista odlična sezone u Lyonu u kojoj je u 40 odigranih utakmica ostvario učinak od 22 gola i 12 asistencija.

Osim Barcelone, u utrku za Depayja uključio se i Juventus, koji mu je navodno ponudio i bolje uslove.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Dali su bogatstvo za Grizmana,Dembelea i Kutinja pa postali sadaka klub
3 2
Iunutraje
Učestvujte u Carlsberg nagradnom fudbalskom kvizu na SportSport.ba
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi