Velikan žrtva prevare: Lažira vlastitu povredu jer želi biti spreman za Mundijal

Svjetsko prvenstvo počinje vrlo brzo

Velikan žrtva prevare: Lažira vlastitu povredu jer želi biti spreman za Mundijal

Admin Čaušević

Klubovima se dešava ono čega su se probijovali. Na tri sedmice prije početka Svjetskog prvenstva mnogi igrači igraju pod ručnom i čuvaju snagu za najvažniji fudbalski događaj u 2022. godini.

Barcelona je među klubovima koji će dati najveći broj predstavnika na Mundijalu bez obzira što selektori reprezentacija učesnica tek trebaju objaviti spisak.

Reprezentaciju Nizozemske će predstavljati Memphis Depay koji je već neko vrijeme povrijeđen te uopšte ne igra za Barcelonu.

Međutim, izvještaji iz Španije govore da su na Nou Campu posumnjali u iskrenost svog igrača koji odgađa povratak na teren.

Depay ne igra od sredine septembra kada se povrijedio, očekivao se njegov brži oporavak i povratak na terene, ali to se nije desilo.

Upravo iz tog razloga pojavile su se određen sumnje da se iskusni ofanzivac namjerno sporije oporavlja i puni baterije za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Oglasi

Depay je ljetos bio na izlaznim vratima Barcelone, ali su na kraju Katalonci prodali Pierea Emericka Aubemeyanga te zadržali Nizozemca.

Bivši igrač Lyona i Manchester Uniteda ne igra od 22. septembra, a posljednji nastup je imao u pravo u dresu reprezentacije.

Posljednji meč za Barcelonu odigrao je 17. septembra protiv Elchea od kada je strijelac dva gola ove sezone van stroja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ovaj 28-godišnjak je u Barcelonu stigao prošle godine, ljetos se očekivalo da potpiše za Juventus, ali je na kraju ostao član Blaugrane. Međutim, Xaviju i ostalim nije bio od prevelike koristi u dosadašnjem dijelu sezone.

Inače, Nizozemska se na Mundijalu nalazi u grupi sa Senegalom, Katarom i Ekvadorom, a svoj prvi meč Lale će igrati 21. novembra protiv prvaka Afrike.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi