U dresu Uniteda mu nije išlo, a sada ga Crveni đavoli ponovo žele: Hoće li uspjeti iz drugog puta?

Potencijalna zamjena za Ronalda

U dresu Uniteda mu nije išlo, a sada ga Crveni đavoli ponovo žele: Hoće li uspjeti iz drugog puta?

E. Ganibegović

Najveći problem Manchester Uniteda trenutno je Cristiano Ronaldo.

Portugalac svim silama želi da napusti klub i ode negdje gdje će igrati Ligu prvaka.

Iz Manchester Uniteda javno su izrazili negodovanje prema želji Cristiana Ronalda da ode te su čak i kroz glas trenera Erika ten Haga poručili da žele portugalskog ofanzivca i dalje u momčadi.

No, čini se da šefovi engleskog tima rade "u sjeni" kako bi pronašli zamjenu, pogotovo jer je ovog ljeta momčad s Old Trafforda napustio još jedan napadač, Edinson Cavani.

Prema nekoliko izvješća u stranim medijima, opcija zvana Memphis Depay postala je ozbiljna za Manchester United, pogotovo jer u Barceloni postoji velika konkurencija dolaskom Roberta Lewandowskog.

Za tri mjesta u napadu Xavi ima sljedeća imena: Robert Lewandowski, Pierre-Emerick Aubameyang, Ferran Torres, Ousmane Dembele, Raphinha i Ansu Fati, a Holanđanin bi tako bio tek sedma opcija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Depayja bi to tako bio povratak u Manchester United gdje se ranije baš i nije pokazao. 

Nosio je i dres Manchester Uniteda, između 2015. i 2017. godine, kada su ga Britanci kupili iz PSV-a za 34 miliona eura. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi