Mendy se svako malo povrijedi, Pep Guardiola ga mijenja mladim bekom iz Španije
Od dolaska iz Monaca u ljeto 2017. godine Mendy je zbog povreda propustio preko 70 mečeva

Pepu prekipjelo

Mendy se svako malo povrijedi, Pep Guardiola ga mijenja mladim bekom iz Španije

E. Škorić

Pep Guardiola planira da se riješi Benjamina Mendyja, te planira da dovede novog beka.

Zbog raznih povreda Mendy je od dolaska iz Monaca u julu 2017. godine do danas propustio preko 70 utakmica za City, a zbog operacije koljena ponovo je van stroja.

Zato je Pep odlučio da Francuzu zahvali za sve i da potraži novog lijevog beka, a za sada se spominje da bi mogao dovesti igrača iz Španije.

Radi se o mladom beku Junioru Firppu, koji ima 22 godine i igra u Betisu standardno ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je jedan od najskupljih igrača Betisa, ali City bi ga u svakom slučaju mogao kupiti za nekih 20-25 miliona eura, što naravno Građanima nikad nije predstavljalo problem.

Trenutno uz Mendyja City na toj poziciji ima i Delpha, no definitivno će Guardiola tražiti novu i svježu krv na tom dijelu terena.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi