Mersad Selimbegović ima novi angažman u Njemačkoj

Očekuje ga veliki izazov

Mersad Selimbegović ima novi angažman u Njemačkoj

S. Mlaćo

Bh. trener sa njemačkom adresom Mersad Selimbegović ima novi klub. Selimbegović je nedavno nakon dugo godina napustio Regensburg, ali nastavio se educirati i dodatno usavršavati.

Povezivao se i sa FK Sarajevo, te reprezentacijom našom zemlje, no nije se odlučio za povratak kući. Sada će ponovo u popularnu "Cvajtu" i veoma težak izazov.

Izazov koji se "zove" Hansa Rostock, tim koji vodi grčevitu borbu za opstanak. Hansa je trenutno na 16. mjestu, mjesto koje znači razigravanje sa timom iz treće lige i jasno je da u Hansi nisu zadovoljni.

Vjeruju da Selimbegović može da donese pozitivni šok u ekipu, te da krenu ka sredini tabele, a nakon 17. kola imaju tek 17 bodova. U posljednjih pet kola Hansa je tri puta poražena i samo jednom je slavila.

Selimbegović je danas predstavljen, a ugovor je potpisao do 2025. godine. Naravno, glavni cilj je izboriti opstanak ove sezone, a već naredne napraviti korak više pod palicom bh. trenera.

Oglasi

Kao igrač Selimbegović je nastupao za FK Željezničar i FK Žepče, a zatim je otišao u Regensburg. Karijeru je završio 2012. godine, te dobio šansu kao trener u omladinskim selekcijama tog njemačkog kluba.

Postepeno je išao za juniorskoj, te seniorskoj selekciji, a trener prvog tima je bio na 142 utakmice uz brojne pohvale.

Sada ga očekuje novi izazov i svakako novo iskustvo u klubu u kojem je i ranije bilo Bosanaca. Tako je dres Hanse nosio Sergej Barbarez, a kasnije i 'zaboravljeni' Haris Duljević.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Kada je Druga liga Njemačke u pitanju, Bosancima ide sjajno. St.Pauli je završio kao drugoplasirani i ne zna za poraz nakon prvog dijela sezone te korača ka višem rangu. Na golu St. Paulija je bh. golman Nikola Vasilj koji iza sebe ima polusezonu za pamćenje. Njegov tim je primio najmanje pogodaka, tek 15.

Zlatan Bajramović, nekadašnji bh. reprezentativac, pomoćni je trener u Karlsruheru, timu koji je na 12. mjestu Druge lige. U sedmoplasiranoj Herthi je novi bh. reprezentativac Haris Tabaković. Ove polusezone postigao je devet pogodaka uz tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi