Mersad Selimbegović više nije trener Regensburga

Klub mu se zahvalio na saradnji

Mersad Selimbegović više nije trener Regensburga · Zvanično

Endin Čaušević

Bh. stručnjak Mersad Selimbegović više nije trener Jahn Regensburga jer je ovaj klub iz njemačke Cvajte odlučio da se našem treneru zahvali na saradnji.

Selimbegović je u Regensburg stigao još davne 2006. godine iz sarajevskog Željezničara i igrao je šest sezona za ovaj klub, a nakon završetka karijere posvetio se trenerskom poslu.

Upravo u Regensburgu je ovaj 41-godišnji stručnjak započeo karijeru u mlađim kategorijama, a na ljeto 2019. godine klub mu je dao priliku da vodi prvi tim.

To je bio pravi potez za Regensburg jer je Selimbegović proteklih sezona bilježio odlične rezultate, no ove sezone to baš i nije slučaj.

Regensburg je u lošoj seriji rezultata i nalazi se na tek pretposljednjem mjestu Cvajte sa 28 bodova, te ima šest bodova manje od Hanse koja je u sigurnoj zoni.

Iako je do kraja sezone ostala još samo tri kola čelnici ovog kluba iznenadili su javnost odlukom da s Selimbegovićem raskinu saradnju i nakon skoro četiri godine u prvom timu uruče mu otkaz.

Oglasi

"Otkaz Mersadu je sve osim lagana odluka jer mi cijenimo sve ono što je dao ovom klubu i dokazao je koliko je lojalan. No, u borbi za opstanak želimo da malo prodrmamo stvari i ekipi damo novi stimulans pred utakmice koje bi mogle da budu odlučujuće", saopštili su iz ovog kluba.

Selimbegović je poželio sreću svoj sada već bivšem klubu.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

"Imao sam zaista nevjerovatan period u klubu u kojem sam stekao dosta iskustva i uspjeha. Želim im sve najbolje u preostalim utakmicama", poručio je Selimbegović nakon što je klub saopštio da je dobio otkaz.

Regensburg do kraja očekuju tri "finala" u borbi za opstanak, a igrat će protiv HSV-a, Braunschweiga i Hanse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi