Sablić objasnio kako napreduje oporavak Mersudina Ahmetovića

Trenira s ekipom

Sablić objasnio kako napreduje oporavak Mersudina Ahmetovića

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva sutra igraju na Koševu revanš utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige protiv Milsamija.

Prva utakmica koja se igrala prošlog četvrtka završena je bez golova iako je bordo tim imao nekoliko velikih prilika.

Međutim, Sarajevo nije uspjelo da dođe do pobjede u Moldaviji, ali je jasno da je bordo klub sutra veliki favorit protiv Milsamija za plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige.

Danas je na Koševu održana press konferencija Sarajeva, a novinarima se, između ostalih, obratio trener Goran Sablić.

Sablić se osvrnuo i na Mersudina Ahmetovića koji se već nekoliko mjeseci oporavlja od teške povrede koljena. Iskusni napadač trenira s ekipom, ali još uvijek nije jasno kada će se vratiti na teren.

"Ahmetović trenira s ekipom, malo je usporen oporavak zbog težine povrede. Ipak, strpljivi smo s njim i znamo ko je Mersudin", rekao je Sablić na press konferenciji.

Ahmetović je propustio veći dio prošle sezone zbog teške povrede koljena, ali sigurno je da će uskoro biti spreman za povratak. Ipak, teško je očekivati da će zaigrati baš sutra protiv Milsamija jer u bordo taboru ne žele ništa rizikovati.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Također, ovaj iskusni napadač nedavno je potpisao novi ugovor sa Sarajevom, te je produžio vjernost klubu do ljeta 2023. godine što je pokazatelj da još uvijek ne razmišlja o penziji.

Mersudin Ahmetović je u FK Sarajevo stigao u julu 2016. iz FK Sloboda Tuzla. Na 143 zvanične utakmice postigao je 58 golova.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Husrefbeg22
Da Bog da da on uopce jos i zaigra. To sto je potpisan ugovor to mu dode kao sadaka a Sarajevo postaje socijalna ustanova za nezbrinute igrace.
3 3
starigrad
Biće Merso ABD opet onaj stari Majstor
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi