Mertens: Ako je to potrebno da osvojimo Scudetto, stat ću i na gol

Napoli će dati sve od sebe

Mertens: Ako je to potrebno da osvojimo Scudetto, stat ću i na gol

Napoli je ove sezone odlučio da osvoji Scudetto i igrači Maurizija Sarrija spremna je učiniti sve da ostvari daj cilj, a dokaz za to je i izjava njihovog napadača Driesa Mertensa. 

Najbolji strijelac ekipe poručio da je da će stati i na gol ako treba i ako je to neophodno da se osvoji italijanski šampionat.

"Igrao bih beka ili bih stao na gol ako je to potrebno da osvojimo Scudetto. Da, stao bih i na gol ako bi Sarri to tražio od mene, iako Reina ne bi bio sretan", poručio je Mertens pa nastavio:

"Igram, sretan sam na terenu i dobro se zabavljam. Mogu reći da sam na terenu sretniji nego ikada prije. Prošle sezone sam imao ponude iz Kine, ali ove sezone me niko nije zvao. Ponude su normalne, ali ja sam htio da ostanem i još uvijek želim da budem ovdje", poručio je 30-godišnji napadač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Napoli je trenutno lider Serije A sa 57 osvojenih bodova, odnosno bodom više od Juventusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti