Napoli se vratio na vrh, neočekivani potop Fiorentine

22. kolo Serije A

Napoli se vratio na vrh, neočekivani potop Fiorentine

U terminu od 15 sati odigrano je pet utakmica 22. kola Serije A u kojim su postignuti pretežno očekivani rezultati, uz jedno veliko iznenađenje.

Napoli je na svom terenu rezultatom 3:1 savladao Bolognu i tako se vratio na prvo mjesto na tabeli. Meč na San Paolu počeo je loše za Napolitance, koji su odmah u 1. minuti primili gol. Strijelac pogotka za vodstvo Bologne bio je iskusni Palacio.

Ipak, samo četiri minute kasnije domaći se vraćaju u igru nakon autogola Mbayea, da bi u 37. Mertens sa bijele tačke pogodio za 2:1. Igrao se 59. minut kada je Belgijanac svojim drugim golom na utakmici postavio konačan rezultat susreta.

Fiorentina je na svom Artemio Franchiju ugostila Veronu, a pretposljednji tim Serije A slavio je sa neočekivanih i ubjedljivih 4:1. Verona je povela u 11. minuti preko Vukovića, da bi Kean u 20. pogodio za 2:0. Isti igrač je u 46. minuti zabio i treći gol za Veronu, da bi u 53. Dias golom donio tračak nade Fiorentini da se može izvući. Samo dvije minute kasnije, Ferrari je pogodio za 4:1 što se ispostavio i kao konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ostalim utakmicama, Torino je bez problema savladao Benevento sa 3:0, Udinese je u gostima bio bolji od Genoe rezultatom 1:0 dok je Crotone na svom terenu remizirao sa Cagliarijem 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti