Mertens: Nije baš da mi prija status 'super-izmjene'

Ofanzivac Belgije iskren

Mertens: Nije baš da mi prija status 'super-izmjene'

Fudbalska reprezentacija Belgije je danas održala press konferenciju uoči utakmice protiv Bosne i Hercegovine, koja se igra u petak.

Pred medije su izašli selektor Roberto Martinez te reprezentativci Dries Mertens, Kevin Mirallas i Thorgan Hazard, dvojica fudbalera koji su istakla najozbiljniju kandidaturu da 'upadnu' u prvu postavu nakon povrede Kevina De Bruynea.

"Znamo da nas protiv Bosne i Hercegovine očekuje težak meč, ali želimo pobjedu. Volio bih biti u startnoj postavi i ako se to desi bit ću veoma sretan", započeo je Mertens, koji je potom iskreno poručio:

"Moram priznati da mi status 'super-izmjene' u Belgiji baš i ne prija. Poštujem odluku selektora, ali bih volio da sam češće starter. Naravno da je on taj koji odlučuje i znam da je konkurencija u veznom redu paklena, ali igram redovno za Napoli i smatram da zaslužujem igrati i u reprezentaciji".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Meč Belgije i BiH igra se u petak, 7. oktobra s početkom u 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi