Mertens postigao dogovor s Napolijem

Prenose italijanski mediji

Mertens postigao dogovor s Napolijem

Belgijski napadač Dries Mertens ostaje u Napoliju i nakon ove sezone, prenose italijanski mediji. 

Mertens ima ugovor s Napolitancima do ljeta ove godine i najavljivalo se da će mu ova sezona biti i posljednja u klubu. Čak je i u januaru trebao otići, ali nije.

Ipak, čini se da su se struje u klubu promijenile i stvari su se popravile kada je u pitanju odnos Mertensa i predsjednika Aurelija De Laureniisa.

Kako prenosi Sky Sport, najbolji strijelac u historiji Nappolija (dijeli prvo mjesto s Hamšikom) razgovarao je danas sa De Laurentiisom i dogovoreno je da saradnja bude produžena do ljeta 2022. godine.

Mertens će po novom ugovoru primati 4,5 miliona eura godišnje i imat će milion eura bonusa za nastupe. To znači da će biti jedan od najplaćenijih igrača u ligi iako uskoro puni 33. godine.

Mertens je sigurno još uvijek jedan od dva ili tri najbolja igrača kluba što potvrđuje i podatak da je prije nekoliko dana postigao 121. gol u izjednačio se s Hamšikom kada su u pitanju najbolji strijelci u historiji ekipe.

Interes za njegove usluge pokazali su Chelsea i Manchester United, ali od transfera neće biti ništa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada se samo čeka i zvanična potvrda ove priče Sky Sporta.

Belgijanac je u dosadašnjem dijelu sezone upisao 12 golova i šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi