Ljeto donosi novi rekord? Maguire više neće biti najskuplji štoper

Napoli odredio cijenu

Ljeto donosi novi rekord? Maguire više neće biti najskuplji štoper

Liverpool je u januaru 2018. godine Virgila vaj Dijka platio skoro 85 miliona eura, da bi Manchester United godinu i po kasnije oborio rekord i izdvojio najveću cifru ikada za transfer jednog štopera.

Harry Maguire je ljetos stigao na Old Trafford, a Leicester je od njegove prodaje zaradio blizu 90 miliona eura.

Tako je engleski reprezentativac postao najskuplji štoper ikada, ali možda neće još dugo držati tu titulu.

Odavno se špekuliše o mogućem transferu Kalidoua Koulibalyja iz Napolija. Zainteresovanih neće nedostajati ni na ljeto kada se otvori novi prelazni rok, a za sada je tek poznato da stameni Senegalac nije baš zaintereosvan za transfer u Juventus.

Međutim, pored Juventusa u redu stoje Barcelona, Real Madrid, Manchester City i PSG.

Jedan od najboljih defanzivaca na svijetu može birati svoju narednu destinaciju, a sam je potakao ozbiljne glasine o transferu u PSG kupviši "dupleks" u francuskoj prijestolnici.

To svakako nije potvrda transfera, pa o mogućem novom klubu Kalidoua Koulibalyja špekulacije i dalje traju - trajaće sve dok on eventualno ne napusti Napoli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada je navodno poznato koliko će koštati Koulibalyjev transfer iz Napolija.

Prema pisanju Corriere dello Sporta, Napoli je odredio cijenu i pustiće svog štopera za minimalno 100 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije