Mertens zbog "smiješne" klauzule napušta Napoli

Želi ga Manchester United

Mertens zbog "smiješne" klauzule napušta Napoli

E. Čaušević

Belgijski fudbaler Dries Mertens već nekoliko sezona igra u odličnoj formi u dresu Napolija, a mnogi smatraju da je vrijeme da napravi iskorak u svojoj karijeri.

Mertens je u Napoliju pokazao da se radi o sjajnom ofanzivcu, a njegovi fanovi vjeruju da je došlo vrijeme da ovaj igrač napravi iskorak u svojoj karijeri i promijeni klub. U italijanskim i engleskim medijima prethodnih dana mnogo se priča o tome da će Belgijanac upravo na kraju ove sezone napustiti klub iz Napulja.

The Sun je jučer objavio da Jose Mourinho već nekoliko mjeseci prati ovog fudbalera, a sve na insistiranje Romelua Lukakua. Manchester United je pokazao interes da dovede omalenog napadača iz Napolija, a ukoliko se odluče na to proći će bolje nego što se nadaju.

Naime, mediji na Apeninima otkrili su da Mertens u svom ugovoru ima posebnu otkupnu klauzulu koja iznosi "skromnih" 25 miliona eura. Kvaka u svemu je da ovu klauzulu mogu aktivirati samo klubovi izvan Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, i Mertens je izrazio želju da promijeni sredinu jer u budućnosti želi igrati kao centralni napadač, a ne kao krilo što se od njega očekuje u Napoliju. U prethodne dvije godine Belgijanac je u dresu Napolija postigao čak 45 golova u Seriji A.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi