Mertesackerov tim iz snova probudio bijes kod navijača Arsenala
Odabrao je tim sačinjen od najboljih igrača s kojima je imao priliku igrati, ali zanimljivo da je u svojoj karijeri ovaj iskusni defanzivac nosio samo dresove Hannovera, Werdera i Arsenala.

Samo dvojica u ekipi

Mertesackerov tim iz snova probudio bijes kod navijača Arsenala

E. Čaušević

Bivši fudbaler Arsenala, Per Mertesacker, na kraju prošle sezone odlučio je da je vrijeme za odlazak u penziju i priznao je da njegovo tijelo jednostavno više ne može igrati za visokom nivou.

Mertesacker je nedavno proslavio svoj 34. rođendan i mnoge je iznenadio prošle sezone kada je najavio odlazak u penziju. Međutim, ovaj njemački fudbaler odlučio je ostati u Arsenalu, a londonski klub ga je nagradio trenerskim mjestom u omladinskim kategorijama.

Korpulentni Nijemac u Arsenal je stigao 2011. godine iz Werdera, a prije toga igrao je još samo za Hannover gdje je ponikao. Također, za reprezentaciju Njemačke je igrao deset godina, a oprostio se od nacionalnog tima kada su 2014. godine postali prvaci svijeta.

U razgovoru za engleske medije Mertesacker je odlučio izabrati najbolji tim sačinjen od igrača s kojima je imao priliku igrati. Ono što je razočaralo navijače Arsenala jeste da se na ovoj listi nalaze samo dva igrača ovog tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mercesackerov tim iz snova: Robert Enke, Clemens Fritz, Philipp Lahm, Laurent Koscielny, Naldo, Hanno Balitsch, Torsten Frings, Diego, Mesut Ozil, Miroslav Klose, Claudio Pizarro.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi