Meša nakon Grčke: Gospodin sudija neka se srami!

Baždarević razočaran nakon remija

Meša nakon Grčke: Gospodin sudija neka se srami!

M. Šljivak

Selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević razočaran je nakon što smo ispustili pobjedu u Grčkoj.

Baždarević se osvrnuo na meč, a kao krivca za izgubljena tri boda vidi sudiju Jonasa Erikssona iz Švedske.

"Sigurno je da ovaj gol kojeg smo primili, svi smo teško podnijeli. Igrači zaslužuju sve čestitke. Trebali smo pobijediti, nasjeli smo na provokacije, koje je protivnik konstantno radio. Naivno smo primili gol, iako sam tražio od igrača da sačuvamo loptu. Žao mi je zbog toga. Gospodin sudija se treba sramiti svog suđenja, koje je bilo tendenziozno i to je spriječilo našu igru. Dva faula kod gola nije svirao. Mi ćemo njih dočekati sportski, a ne kao oni nas", rekao je selektor, te je dodao:

"Spremali smo se da vidimo dobru reprezentaciju. Ostvarili smo gotovo sve, ali kažem, mislim da smo bili naivni. Jedan bod nije dovoljan, ali borba za drugo mjesto će biti naša. Večerašnja pobjeda nam je bila blizu, ali mislim da smo vidjeli jednu dobru reprezentaciju BiH večeras", istakao je on.

O uvrjedljivim transparentima na tribinama Baždarević je rekao:

"Ja sam prije utakmice govorio je da je ovo naša prijateljska zemlja, ali ovo što sam ovo vidio na tribinama, nadam se da nema veze sa sportskim grčkim narodom. Mi ćemo njih dočekati na pravi način. Žao mi je što se to dešava na stadionima", rekao je Baždarević.

Borba je i dalje za prvo mjesto od koje ne odustajemo.

"Ostalo je još puno da se igra. Mi ćemo i dalje igrati za prvo mjesto. To je još moguće. Bićemo jači za par igrača koji će se vratiti. Drugo mjesto ja ne mogu da garantujem, ali mislim da to možemo. Zašto ne bismo dobili Belgiju i Grčku. S malo više pameti i mangupluka biće prostora i ja se nadam odlasku u Rusiju", zaključio je selektor.

Grci se nisu puno naigrali.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Oni su samo u jednom trenutku imali period dominacije, ali su oni uglavnom igrali na kontru. Nakon što smu dali gol, on su krenuli ofanzivnije mi smo tu imali par prilika da završimo utakmicu. Teško nam je pao nepravedan gol, kojeg nismo zaslužili. Ima dovoljno vremena, nadam se da će igrači spremni biti za naredne utakmice. Vjerujem da ćemo biti još jači", rekao je Baždarević.

Osvrnuo se opet o provokacijama s tribina.
"Mislim da naši navijači su zahvalili velike pohvale, osim bakljade. Ja govorim o provokacijama na terenu, bilo je dosta grubih starova, sudija je svirao protiv nas. Navijači nisu zaslužili pohvale, posebno ovi domaći. To nisu pravi navijači", rekao je Meša.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti