Meši novi ugovor bez obzira na ishod susreta u baražu

Meša ostaje selektor

Meši novi ugovor bez obzira na ishod susreta u baražu

E. Škorić

Mehmed Baždarević najvjerovatnije će ostati seleketor bh. reprezentacije bez obzira na ishod mečeva u baražu.

Kada je naslijedio Safeta Sušića, Baždarević je potpisao ugovor sa Nogometnim savezom BiH do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, uključujući susrete baraža, te Evropskog prvenstva.

No, ukoliko čak i ne odemo na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, Meša će vjerovatno sa stručnim štabom ostati na čelu reprezentacije, odnosno to je velika želja Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Kako smo saznali, u Savezu su prezadovoljni Mešinim poslom, pošto je uspio napraviti čudo i praktično otpisanu reprezentaciju dovesti na prag plasmana na Evropsko prvenstvo.

"Prezadovoljni smo radom selektora i sigurno ćemo učiniti sve što je u našoj moći da kako bismo ga zadržali na čelu stručnog štaba. Odradio je sjajan posao, radi se o kvalitetnom stručnjaku i velikom radniku kojem smo prije susreta s Velsom i Kiprom dali do znanja da želimo da reprezentaciju vodi i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Dakle, bez obzira na ishode susreta u baražu, Baždareviću ćemo ponuditi novi ugovor i mi se nadamo da će nas predvoditi u kvalifikacijama za Mundijal", za SportSport.ba je istakao Darko Ljubojević, potpredsjednik Fudbalskog saveza BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.