Anonimus(23) iz Miamijeve svlačionice: Niko nije čuo za njega, a Messi mu po bogatstvu nije ni blizu

Nije se obogatio zahvljajući fudbalu

Anonimus(23) iz Miamijeve svlačionice: Niko nije čuo za njega, a Messi mu po bogatstvu nije ni blizu

Admin Čaušević

Bogatstvo Lionela Messija se prema uglednom Forbesu procjenjuje na oko 600 miliona američkih dolara i ta vrijednost ga ne čini najbogatijim igračem u svlačinici Inter Miamija. 

Jedan od saigrača Lea Messija u Inter Miamiju je niko drugi nego multimilione čije bogatstvo ne dolazi od fudbala.

Leonardo Campana je mladi 23-godišnji fudbaler koji je nakon što je karijeru započeo u Barceloni iz Guayaquila otišao i Wolverhampton Wolvese iz Premier lige, a nakon toga je završio na posudbi u Interu iz Miamija.

Campana je nastupao za omladinske selekcije reprezentacije Ekvadora, s kojim ima naslov na prvenstvu Južne Amerike do 20 godina 2019. godine, a nakon toga je igrao i za seniorsku reprezentaciju.

Njegov otac Pablo Campana bio je profesionalni teniser, koji je predstavljao svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996., dok je njegov pradjed Gabriel šest puta bio prvak u ekvadorskoj ligi.

Oglasi

Isto tako, njegov djed Isidro bio je 15 godina predsjednik Barcelone de Guayaquil, kluba koji je odlučio nazvati stadion po njemu, jer je pomogao u izgradnji stadiona.

Upravo zahvaljujući svojoj porodici Leonardo Campana ima bogatstvo koje premašuje milijardu eura, navodi Corriere dello Sport.

Za dio ovog bogatstva zaslužna je njegova baka Isabel Noboa, jedna od najvažnijih poslovnih žena u Ekvadoru, budući da vodi poljoprivredne, nekretninske, industrijske, komercijalne i turističke poslove.

Djed mu je, osim što je bio trener fudbalske reprezentacije, bio i ministar vanjske trgovine i investicija, što mu je donijelo veliku zaradu.

Sa druge strane bogatstvo 36-godišnjeg Messija se procjenjuje na 600 miliona eura i za razliku od svog klupskog saigrača Argentinac je praktično sve stekao zahvaljujući fudbalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi