"Takav pakao nigdje nismo doživjeli, moj drug je skoro ostao bez oka"
Pristalice londonskog kluba napadnute od huligana i zaštitara ispred stadiona Barcelone

Navijači Chelseaja napadnuti u Barceloni

"Takav pakao nigdje nismo doživjeli, moj drug je skoro ostao bez oka"

Endin Čaušević
Teme:

Fudbaleri Chelseaja oprostili su se od Lige prvaka jer su u srijedu poraženu na gostovanju protiv Barcelone (3:0) u revanš susretu osmine finala ovog takmičenja. Međutim, utakmicu u Barceloni obilježili su neredi pripadnika osiguranja stadiona, te navijača Chelseaja.

Do tuče došlo je pred sami početak utakmice kada su navijači londonskog kluba napadnuti u blizini stadiona od nepoznatih huligana, a navodno za sve su krivi zaštitari na stadionu.

Jedan od navijača londonskog kluba zadobio je je teške povrede glave nakon što su navijači napadnuti u blizini stadiona. Colin Twyman završio je u bolnici zajedno s još nekoliko navijača Plavaca koji su prošli s nešto lakšim povredama.

"Izašli smo iz metroa sat vremena prije početka utakmice i krenuli smo prema stadionu. Zaštitari su nam rekli na koji ulaz da idemo, a kada smo došli tu onda su rekli da to nije taj ulaz. Poslali su nas prema nekom drugom ulazu kroz mračnu uličicu i odmah mi je to bilo sumnjivo", rekao je jedan od navijača, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Kada smo ušli u tu ulicu počeli su nas gađati vatrometom i pogodili su jednu djevojku. Onda su nas gađali kamenjima i nekim bocama. Bilo nas je možda deset, a samo jedan naš momak krenuo je sam na njih i tukao se s njih šest. To je trajalo jako dugo, a onda su nas počeli udarati i zaštitari. Colin je pogođen kesom u kojem su bile kugle za bilijar. Oko mu se odmah zatvorilo i srušio se pored mene. To je bio užas".

"Vidio sam policajce da su došli, ali su samo stajali pored nas i gledali šta se dešava. Nisam mogao da vjerujem da puštaju da nas udaraju, pa neko je mogao da pogine. Colin je završio u bolnici i morao je na operaciju oka. Putujemo Evropom, ali ovo nismo doživjeli nikada, to je bio pakao", zaključio je navijač Chelseaja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi