Možda Griezmannu ne bi bilo pametno da ode u Barcelonu

Nije baš dobrodošao

Možda Griezmannu ne bi bilo pametno da ode u Barcelonu

Endin Čaušević

Francuski napadač Antoine Griezmann prema svemu sudeći na kraju ove sezone napustit će Atletico Madrid, a navodno želja ovog igrača je da karijeru nastavi u dresu Barcelone.

Griezmann je prošlog ljeta bio na korak od transfera u Manchester Uniteda, ali je iznenadio mnoge kada je odlučio da ostane u Atleticu. Francuz je to uradio nakon što je FIFA suspendovala španski klub koji sve do početka ove godine nije mogao dovoditi nova pojačanja.

Ovaj napadač je ostao u Atleticu, a u klubu su mu obećali da može ići na kraju sezone, te da će mu otkupna klauzula sa 200 biti smanjena na 100 miliona eura. Navodno, Griezmann je već sve dogovorio sa Barcelonom, te će od ljeta biti član katalonskog kluba.

Međutim, mediji u Španiji upozorili su francuskog napadača da odlazak na Nou Camp i nije tako dobra ideja. Navodno, Griezmann nije baš dobrodošao u ovaj tim jer Lionel Messi i Luis Suarez vjeruju da im nije potreban.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako piše Rac1, Messi i Suarez vjeruju da Ousmane Dembele zaslužuje mjesto u startnoj postavi, a pored Philippea Coutinha jasno je da Griezmann i ne bi imao mjesta u ekipi. Messi i Suarez žele od Valverdea da vjeruje u Dembelea, te da će im to mnogo više donijeti u budućnosti nego dolazak napadača Atletico Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi