Messi i Suarez i dalje treniraju odvojeno od ekipe

Da li će biti spremni za subotu?

Messi i Suarez i dalje treniraju odvojeno od ekipe

Svi se na Nou Campu nadaju da će se Barcelonin napadački dvojac Lionel Messi - Luis Suarez što prije pridružiti ostatku ekipe i biti spreman za subotu i duel sa Valencijom.

I Luis Suarez i Lionel Messi su bili odsutni sa današnjeg treninga Barcelone na kojem je trener Valverde počeo sa pripremama za nastavak takmičenja u La Ligi i meč sa Valencijom na Nou Campu.

Obojica trenutno rade po posebnom režimu kako bi se što prije oporavili od povreda koje vuku već neko vrijeme.

Ipak, u klubu su optimistični da će do subote Messi i Suarez biti spremni barem za "limitiranu minutažu".

Također, za Katalonce je jako važno da se dvojac potpuno oporavi do otvaranja nove sezone Lige prvaka i meča sa Borussijom Dortmund.

Stručni štab Barcelone se nada da će se Suarez priključiti treninzima s ekipom u srijedu s obzirom da je pri kraju procesa oporavka od povrede lista desne noge, tako da bi trebalo biti spreman do subote. Ipak, Suarez gotovo sigurno neće početi utakmicu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lionel Messi je svoju povredu lista zadobio odmah po povratku sa ljetnog odmora. Navodno se Messi trebao vratiti već protiv Betisa, ali je zbog rizika od obnavljanja povrede odlučeno da se njegov povratak odgodi.

Španski AS vjeruje da će Messi sigurno dobiti određenu minutažu protiv Šišmiša, a da bi nakon toga trebao početi meč sa Borussijom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi