Messi je igrao protiv 85 protivnika, ali samo jednog nikada nije uspio savladati!
Igrao je do sredine prvog poluvremena, a tada je umjesto njega u igru ušao Eto'o.

Jedina ekipa koju Messi nije pobijedio

Messi je igrao protiv 85 protivnika, ali samo jednog nikada nije uspio savladati!

E. Oštraković

Lionel Messi je protiv Lyona upisao svoju 476. ostvarenu pobjedu u dresu Barcelone, i time se izjednačio sa Xavijem, koji je rekorder ovog kluba.

Messiju je za ovaj podvig trebalo 673 utakmice, dok je Xavi odigrao 767 utakmica kako bišao do tolikog broja pobjeda.

Zanimljiv je podatak da je Messi u 15 godina koliko igra u Barceloni, igrao protiv 85 različitih timova, a samo protiv jedne ekipe nije nikada ostvario pobjedu.

Jedina ekipa koju Messi nikada nije pobijedio je UDA Gramenet, i to u drugom kolu Kupa Kralja. Messi je tada igrao svoju prvu sezonu u Barceloni, a igrao je od prve minute i to je bio njegov debi za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igrao je do sredine prvog poluvremena, a tada je umjesto njega u igru ušao Eto'o. Poslije toga Messi više nikada nije igrao protiv ove ekipe, a ova utakmca završena je minimalnim porazom Barcelone od 1:0.

Promo

Top Komentari

Svojprisebi
interesantan podatak dobar za kviza kakog kaku lovu hapit hehehe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi