"Messi je na tom treningu radio čuda s loptom, a kada sam mu pogledao u noge ostao sam šokiran"

Dani Alves se prisjetio zanimljive situacije

"Messi je na tom treningu radio čuda s loptom, a kada sam mu pogledao u noge ostao sam šokiran"

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Dani Alves najbolje dane svoje karijere proveo je u dresu Barcelone sa kojom je osvojio sve što je mogao.

Alves je na Camp Nou stigao na ljeto 2008. godine iz Seville i u Barceloni je igrao osam sezona. Brazilac je postao jedan od najboljih bekova na svijetu, te je bio dio nevjerovatne generacije Barcelone koja je pokorila svijet.

Ovaj 36-godišnjak je ljetos napustio Evropu i nakon 17 godina vratio se u Brazil. Alves je potpisao za Sao Paulo gdje sada igra skoro u napadu i zaista uživa u poznim godinama svoje karijere.

Za brazilske medije Alves se prisjetio nevjerovatne situacije s treninga dok je igrao u Barceloni. On je veoma dobar prijatelj s Messijem s kojim je imao nevjerovatnu saradnju na terenu, ali na treninzima čak ni prema njemu Argentinac nije imao milosti.

"Sjećam se jednog treninga posebno u Barci. Messi je radio s loptom stvari koje su nemoguće, a on to radi svaki dan. Taj trening je sve bilo nekako drugačije. Trener je rekao da budemo maksimalno ozbiljni i da se ne šalimo. Tražio je od nas potpunu posvećenost", rekao je Alves i nastavio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Leo je i pored trenerovih riječi nastavio raditi ludosti s loptom. Driblao je svakog igrača bez problema. U jednom trenutku dok je prolazio pored mene pogledao sam mu u nogi i pomislio 'Ma da li se on ovo šali?'. Njegove proklete pertle su bile odvezane i to na obje noge. Bio sam baš šokiran".

"Igrao je protiv nekih od najboljih defanzivaca na svijetu, a jednostavno je izgledalo kao da se zabavlja nedjeljom u nekom parku. U tom trenutku sam shvatio da više nikada neću igrati u životu s nekim kao što je on".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Kad pročitam ovakav naslov i slične ne otvaram ga.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi