Messi maestralno odgovorio Ronaldu na ponuđeni izazov

Hoće li prihvatiti prijedlog Portugalca

Messi maestralno odgovorio Ronaldu na ponuđeni izazov

Sjećate li se kada je Cristiano Ronaldo izazvao Lionela Messija da mu se pridruži u Italiji? Argentinac je sada odgovorio.

Ronaldo i Messi uživali su u žestokom suparništvu u La Ligi, boreći se za domaće i evropske trofeje, kao i pojedinačne počasti.

No, portugalska super zvijezda okončala je svoj odnos sa španskim nogometom, ostvarivši senzacionalan transfer u Juventus prošloga ljeta.

Ronaldo je želio novi izazov, a onda je bacio rukavicu u lice argentinskom kolegi.

"Igrao sam u Engleskoj, Španiji, Portugalu, u reprezentaciji. Možda mi treba nešto više", rekao je bivši napadač Manchester Uniteda i Real Madrida.

Naslovi Gazzette, Corrierea i Tuttosporta vrištali su Cristianom Ronaldom. Kazao je da je Juventus istinska porodica, skupina kao nijedna druga. Također kazao je da se ne boji Messija i da mu preporučuje da prihvati izazov igranja u Italiji.

"Za mene je sam život izazov, volim to i volim ljude činiti sretnima", dodao je.

"Volio bih jednog dana da Messi dođe u Italiju i poput mene prihvati izazov."

Messi mu je odgovorio da ne mora mijenjati sredinu jer je 'u najboljem timu na svijetu'.

"Hoću li prihvatiti Ronaldov izazov da se pridružim italijanskom nogometu? Ne treba mi nikakva promjena", rekao je Barcelonin genijalac Marci.

"Ja sam u najboljoj ekipi na svijetu, moji izazovi se obnavljaju iz godine u godinu. Ne moram mijenjati timove ili ligu kako bih postavio nove ciljeve. Kod kuće sam i ne moram ništa mijenjati."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je ove godine zauzeo peto mjesto u izboru za Zlatnu loptu iza Kyliana Mbappea, Antoine Griezmanna, Ronalda i Luke Modrića čime je prekinuta destogodišnja dominacija dva igrača.

"Prirodno rivalstvo bilo je vrlo zdravo za obojicu i dobro za naše obožavatelje", kazao je Messi o prekidu rivalstva nakon odlaska Ronalda u Italiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi