Ronaldo stao u odbranu Koulibalyja: Uvijek želim respekt u životu i fudbalu

Lijep gest portugalskog napadača

Ronaldo stao u odbranu Koulibalyja: Uvijek želim respekt u životu i fudbalu

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo stao je u odbranu defanzivca Napolija Kalidoua Koulibalyja nakon sinoćnje utakmice Inter - Napoli.

Podsjetimo, Koulibaly je sinoć vrijeđan na rasnoj osnovi od strane navijača Intera, a trener Napolija Carlo Ancelotti je nakon meča poručio da će izvesti svoje igrače s terena ako se nešto slično ponovi.

U odbranu Senegalca stao je i Ronaldo koji se oglasio preko društvenih mreža.

"Uvijek želim edukaciju i respekt u životu i fudbalu. Recim 'ne' rasizmu i svakom drugom tipu diskriminacije", poručio je Portugalac.

Ovo je svakako vrlo lijepo gest od strane Ronalda koji je i ranije znao pružati podršku kolegama fudbalerima koji su se našli u sličnoj situaciji kao sada Koulibaly.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

josejose
Uvijek si bio veliki čovjek !!
22 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi