Messi nadmašio Ronalda po broju golova za klubove, a odigrao 119 utakmica manje

Argentinac dao dva gola više

Messi nadmašio Ronalda po broju golova za klubove, a odigrao 119 utakmica manje

Endin Čaušević

Lionel Messi sinoć je odigrao fantastičnu utakmicu u pobjedi Barcelone protiv Valladolida rezultatom 5:1.

Barcelona je uspjela da dođe do nova tri boda najviše zahvaljujući Messiju koji je u ovom meču postigao dva gola, te je upisao dvije asistencije.

Messi je tako uspio da prestigne Cristiana Ronalda po broju golova u klupskoj karijeri. Ronaldo je za klubove koje je igrao u dosadašnjoj karijeri postigao 606 golova, ali ga je Messi uspio nadmašiti.

Argentinac na svom kontu sada ima 608 golova u dresu Barcelone u svim takmičenjima i zanimljivo da je odigrao čak 119 utakmica manje u odnosu na Ronalda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče ukupne statistike koja uključuje i nastupe za reprezentacije tu je Ronaldo u prednosti. On je postigao 701 gol u 976 nastupa, dok je Messi dao 676 golova, ali je odigrao 831 utakmicu što je znatno manje od Portugalca.

Fotografija Barça BiH.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pala
Ja navijam za real madrid i kazem "svaka cast mesi" postigo si 400 golova namjestenih od strane inieste i xavi-ja samo da sutnes pravo sa 2 metra, pogledaj sve golovo mesilanda i sve golove ronalda pa nesto pricajte. Jedno je doc u katalonski tim i provest citavu karijeru i zabijat timovima od kojih imas vecu godisnju zaradu, a sasvim drugo igrat u sportingu prec u junajted za koji tada igraju gigs i roni izborit se u 1 postava prec u real madrid i tu se izborit i bit najbolji napadac i prec u zalasku karijere u staru babetinu i zabijat raspalom interu i milanu ali hejteri katalonskog tima kazu da je mesilando imao tezi put ka protivnickoj mrezi .... :)))
2 8
Rajvosa2019
Pa sta ? Ja sam svojoj zeni za 15 godina zatresao mrezu najmanje 2000 - 3000 puta , pa se nehvalim ;-)
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi