Lionel Messi je sinoć srušio rekord najvećeg, Pelea!

Nevjerovatan podatak

Lionel Messi je sinoć srušio rekord najvećeg, Pelea!

E. Oštraković

Nogometaši PSG-a sinoć su ostvarili veoma visoku pobjedu protiv Maccabi Haife u okviru 5. kola grupne faze Lige prvaka.

Domaća ekipa, koja je bila apsolutni favorit, praktično je razbila svog protivnika, te je na kraju ostvarila pobjedu od 7:2.

Sjajnu noć imao je Lionel Messi koji je postigao dva gola, a osim toga dodao je i dvije asistencije, te je naravno bio najbolji igrač na terenu.

Upravo sinoć prisustvovali smo rušenju jednog velikog rekorda u nogometu, jer je sa ovim golovima i asistencijama Messi srušio i velikog Pelea.

Naime, Messi sada ima kombinovano 1127 golova i asistencija u historiji nogometa, te je srušio rekord koji je držao slavni Brazilac.

Rekord Pelea bio je 1126 kombinovanih golova i asistencija, a sada taj rekord drži Messi, te je pitanje na kojoj cifri će se zaustaviti.

Ispred Messija je naravno još nekoliko godina igranja nogometa, a sve su prilike da će to biti na najvećoj sceni.

Povratak u Argentinu je zaista teško očekivati, te je samo pitanje da li će naredne godine igrati za Paris Saint-Germain ili Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Osim Messija sinoć su fenomenalnu utakmicu odigrale i njegove kolege iz napada Neymar i Mbappe, što je na kraju dalo visoku pobjedu PSG-a.

Zaista se teško oteti dojmu da ekipa PSG-a ima najbolji napadački trio u ovom trenutku, te je pitanje može li im neko parirati.

Top Komentari

imeiime
Prvo: pele nije najveci! Drugo: Dje ces ba kepeca porediti sa velikanima?!?!!!!
4 11
DamirS
Još kad biste nam pokazali njegovu impresivnu statistiku ključnih pasova, koja ga čini najboljim playmakerom svih vremena...tada biste imali kompletnu sliku jednog igrača koji je najjači napadač, asistent i playmaker. Nešto što u fudbalu nije viđeno niti će ikada biti.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi