Messi je trebao igrati za Španiju, a onda se sve promijenilo: "Praktično smo im ga ukrali"

Promijenio odluku nakon sastanka

Messi je trebao igrati za Španiju, a onda se sve promijenilo: "Praktično smo im ga ukrali"

E. Čaušević

Lionel Messi je sigurno jedan od najboljih igrača svih vremena, te nevjerovatno otkriće skauta Barcelone koji su ga zapazili još u omladinskim kategorijama Newell's Old Boysa.

Messi je u Barcelonu stigao na ljeto 2000. godine iz Rosarija i za njega je to bila ogromna promjena. No, nije htio da lako odustaje od šanse koja mu se ukazala, te ju je itekako iskoristio.

On je prošao omladinske kategorije Barcelone i za prvi tim je debitovao 2004. godine, a sve ostalo je historija. Također, Messi je bio na korak da zaigra za reprezentaciju Španije, a bivši selektor Argentine, Jose Pekerman, je otkrio da su ga oni tada bukvalno ukrali od Crvene furije.

"Praktično samo ga ukrali od Španije. Vidjeli smo neka videa s utakmica i pročitali izvještaje o malom dječaku iz Rosarija. Otišao sam u Španiju da radim nešto za Leganes i vidio sam ga kako igra za mlađe kategorije Barcelone. Tada je svima bilo jasno da će on igrati za Španiju jer je bilo takvo pravilo FIFA-e. No, nismo odustajali i dali smo sve od sebe", kaže Pekerman i nastavlja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Španci su skoro sve završili da on debituje za neku od mlađih selekcija. No, tada smo imali sastanak s njegovim roditeljima i oni su nam poručili da će Leo biti taj koji će donijeti odluku. Njegove riječi bile su: 'Ja sam Argentinac i igrat ću za Argentinu'. Tu odluku je donio iz srca i bili smo tako sretni zbog toga".

Promo

Top Komentari

Mele
Imao bi bar 4 titule, da je odabrao Spaniju.ako ne i vise...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi