Messi: Pobijedio ili izgubio, ovo je bila grandiozna godina

Argentinac šesti put najbolji

Messi: Pobijedio ili izgubio, ovo je bila grandiozna godina

E. Škorić

Lionel Messi je večeras u Parizu po šesti put osvojio Zlatnu loptu.

Messi je slavio ispred Virgila van Dijka i Cristiana Ronalda, koji se nije usudio ni doći na dodjelu nagrada.

Argentinac se po dodjeli nagrade zahvalio svima i podsjetio da je jučer prošlo 10 godina od prve Zlatne lopte, a evo večeras je već pozirao s njih šest.

"Želim zahvaliti svim novinarima koji su glasali za mene i nadam se da su zadovoljni na svim kontinentima. Hvala i mojim saigračima iz reprezentacije i kluba. Pobijedio ili gubio, ova godina je bila grandiozna za mene. Jučer je bilo deset godina od moje prve Zlatne lopte. Imao sam tada 22 godine i nisam vjerovao da ću sad ovdje stajati i osvojiti šesti trofej. Cijelo ovo vrijeme nisam razmišljao o tome, već sam uživao u onome što volim i u tome što jesam. Svjestan sam da godine prolaze i još više uživam u svakom trenutku. Hvala svima i laku noć", rekao je Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je pobjegao Ronaldu i sada ima jednu Zlatnu loptu više od Portugalca, koji je ostao razočaran.

Top Komentari

Rajvosa2019
Hvala tebi jarane i laku noc , valja meni sutra ne loptu nego lopatu dzirat po gradilistu : srce - ruke - lopata
5 0
BobPaisley
...grandiozna nego sta,nije mala stvar nakon prednosti od 3:0 fasovati 4:0 na Anfieldu i ispasti iz LP i to tako da te Van Dijk strpa u dep da se ne vidis 90 minuta.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi