Objavljene i bizarne klauzule iz ugovora Lionela Messija

El Mundo ne odustaje

Objavljene i bizarne klauzule iz ugovora Lionela Messija

Endin Čaušević

Španski mediji prije nekoliko dana objavili su detalje ugovora Lionela Messija i Barcelone.

Detalji Messijevog ugovora su šokirali fudbalsku javnost jer je objavljeno da će Messi za ugovor na četiri sezone inkasirati čak 555 miliona eura. Ugovor je potpisan 2017. godine i važi do ljeta ove godine.

Messi godišnje u Barceloni zaradi 138 miliona eura ne uključujući dodatne bonuse. Argentinac je najavio tužbu protiv ljudi koji su objavili sve to, te tvrdi da je svega pet osoba znalo šta je pisalo u tom ugovoru.

No, El Mundo je nastavio i danas da objavljuje povjerljive informacije iz Messijevog ugovora, te su ovaj put objavili neke od klauzula koje se u njemu nalaze.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, tu je klauzula da Messi može otići besplatno u slučaju da Katalonija dobije nezavisnot, te da Barcelona igra u nekonkurentnoj ligi. Zabranjuje mu se vožnja motocikla, jet-skija i ostalig rizičkih sredstava i korištenje bilo kakvih zabranjenih supstanci.

Jedna od klauzula je čak da se Messi nema pravo buniti zbog pozicije na terenu na koju ga stavi trener i ima obavezu da maksimalno radi na sebi i održava fizičku spremu na najvišem nivou.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonBH
Sve to sponzori plate Barceloni jer Messi nosi njihov logo. Ne bi bilo ni tih visemilionskih (300 miliona godisnje) sponzorskih ugovora u Barceloni da nije tu Messi. Sve je to biznis
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi