Messi zabio prvi, ali ne i drugi penal: Barcelona se ispromašivala protiv Valladolida

Loše izdanje Katalonaca

Messi zabio prvi, ali ne i drugi penal: Barcelona se ispromašivala protiv Valladolida

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su pobijedili pred svojim navijačima Valladolid sa minimalnih 1:0 u okviru 24. kola španske La Lige.

Barcelona je večeras bila apsolutni favorit, ali su domaći do pobjede došli teže od očekivanog. Katalonski klub je igrao u dosta izmjenjenom sastavu jer je Ernesto Valverde odlučio odmoriti nekoliko fudbalera pred utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Lyona.

Aktuelni prvak Španije bio je totalno neprepoznatljiv u prvom poluvremenu i ovo je sigurno najgore poluvrijeme za Katalonce ove sezone. To se posebno odnosi na Lionela Messija koji se u prvih 45 minuta jednostavno nije mogao sastati s loptom.

Valladolid je većinom prijetio iz kontri, ali nije uspio da ozbiljnije ugrozi Ter Stegena. I kada se očekivao kraj prvog dijela Barca je povela sa 1:0. Gerard Pique je na iskustvo izborio penal, a odgovornost je preuzeo Messi koji trese mrežu gostiju za 1:0.

Za Messija je ovo bio već 30. gol u tekućoj sezoni u svim takmičenjima, no sigurno je da će ovu partiju željeti što prije zaboraviti. Barca je mogla ubjedljivije slaviti večeras, ali su se igrači ovog tima propisno ispromašivali u nastavku.

Najviše se obrukao Kevin-Prince Boateng koji je debitovao u La Ligi, no nekoliko sjajnih šansi propustili su Messi i Luis Suarez. Messi je u samom finišu meča mogao postići i drugi gol iz penala, ali ovaj put ga je Masip nadmudrio i odbranio penal u 86. minuti. Na sreću domaćih Valladolid to nije kaznio i ostalo je do kraja 1:0.

Barcelona je i dalje na prvom mjestu sa 54 bodai ima sedam bodova više od Atletico Madrida, te devet od Real Madrida koji svoj meč igra sutra.

La Liga, 24. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona - Valladolid 1:0 (Messi 43')

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi