Zlatna lopta gubi kredibilitet: Oštre kritike stižu sa svih strana, oglasio se i veznjak Reala
FOTO - EPA

Kroos bez dlake na jeziku

Zlatna lopta gubi kredibilitet: Oštre kritike stižu sa svih strana, oglasio se i veznjak Reala

A. Beganović

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Lionel Messi, sinoć je osvojio Zlatnu loptu, sedmu ukupno, a njegova pobjeda u ovogodišnjem izboru za najboljeg fudbalera razočarala je veliki broj ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu, ali i veliki broj fudbalskih stručnjaka i aktivnih fudbalera.

Ruku na srce, Messi u ovoj godini nije briljirao i čini se da su se novinari pri izboru vodili nekim ranijim zaslugama, tako da su sve žešće kritike koje stižu nakon sinoćnje ceremonije opravdane.

Nakon što se u medijima oglasio i legendarni golman Iker Casillas koji je bez dlake na jeziku kritikovao ovogodišnji izbor, isto je uradio i fudbaler Reala, njemački reprezentativac Toni Kroos.

On smatra da Messi nije zaslužio nagradu te da je njegov saigrač Karim Benzema, ukoliko se gleda ova godina, trebao osvojiti nagradu.

"Prvo moram reći da me pojedinačne nagrade baš i ne zanimaju, ali budući da postoje, onda je OK. Po mom mišljenju, Messi definitivno nije trebao pobijediti ovaj put. Za mene je Benzema najbolji ako ocjenjujemo igre u ovoj godini", istakao je Kroos pa dodao:

"Nema sumnje da je Messi najbolji igrač desetljeća uz Ronalda, ali po mom mišljenju Cristiano pobjeđuje Lea u tom vremenskom periodu”.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Messi je završio na prvoj poziciji u ukupnom poretku i imao je ukupno 33 glasa više od Lewandowskog. Treći je bio Jorginho koji je na kraju dosta "kaskao" za Messijem i Lewom.

Dodajmo i da je Cristiano Ronaldo završio na 6., a Benzema na 4. mjestu.

Promo

Top Komentari

Mehinaldo
Pa naravno da gubi kredibilitet hajde benzema je odlican igrac ali nije sigurno imao bolju godinu od lewandovskog Druga stvar mesiu daju zlatnu loptu hajde da kazemo zbog osvajanja copa amerike po meni to takmicenje nije nije ni blizu europskog prvenstva da smo jasni znaci samo grupu proci na euru je teze nego tamo igrati finale evo grupa na euru njemacka portugal francuska u grupi pa to je teze od citave copa amer i sad kao vrijednujes to kao euro ne seri te A realno mesi sa barsom je vec godinama mrtav ispadali su konstantno rano u ligi prvaka u spaniji dvije godine kup mislim da su osvojili sto realno u spaniji nije bas bitno tako da on nije po meni imao osnova toliko E sad ako gledaju po titulama onda daj jorginu realno ako gledaju utjecaj na tim i partije u zadnju godinu ( a realno bi morali to gledati u zadnje dvije godine ) onda moraju dati lewandovskom jer je covjek ubijao dvije gdoine i nisu ga ispostovali ovo mesiju je na silu kupljeno sigurno kao sto je i petez kupio ronaldu jednu dvije
13 3
lalinjo
Naravno da gubi kredibilitet zato što se glasovi daju bez veze,a ne tko je najbolji bio tu natjecateljsku godinu. Po meni je Lewandowski trebao dobiti,a tu je i Benzema koji igra će jako dugo na visokom nivou i pruža odlične partije. Messi je magičan igrač,ali je nije zaslužio ove godine.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi