Legenda Real Madrida u šoku nakon Zlatne lopte: "Sve mi je teže vjerovati u ovu nagradu"

Smatra da Messi nije zaslužio da bude prvi

Legenda Real Madrida u šoku nakon Zlatne lopte: "Sve mi je teže vjerovati u ovu nagradu"

E. Čaušević

Dodjela Zlatne lopte ponovo je izazvala velike polemike jer mnogi smatraju da Lionel Messi nije trebao dobiti ovu nagradu.

Messi je po sedmi put u svojoj karijeri osvojio nagradu za najboljeg igrača svijeta po čemu je postao apsolutni rekorder.

Ipak, mnogi smatraju da je ovu nagradu zaslužio Robert Lewandowski koji već nekoliko sezona igra na nevjerovatnom nivou u Bayernu. Poljak je i prošle godine trebao da osvoji Zlatnu loptu, ali to se nije desilo jer ceremonija nije održana zbog koronavirusa.

Očekivalo se da će se ove godine "ispraviti nepravda", ali se to na kraju nije desilo. Messi je po sedmi put dobio Zlatnu loptu i to zahvaljujući tome što je ljetos s Argentinom osvojio Copa Americu.

France Football se ponovo našao na meti mnogih kritika zbog toga što nisu birali najboljeg po učinku iz ove godine u čemu je Lewandowski bio daleko ispred svih.

Nekako najglasniji u kritikama bio je legendarni španski golman Iker Casillas koji je poručio da mu je sve teže vjerovati u ovu nagradu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sve mi je teže vjerovati u ovu nagradu. Messi je za mene jedan od pet najvećih igrača svih vremena, ali morate početi nagrađivati one koji su bili najbolji tokom godine. Dovraga, nije to tako teško, samo drugi to otežavaju", poručio je Casillas nakon ceremonije.

Messi je završio na prvoj poziciji u ukupnom poretku i imao je ukupno 33 glasa više od Lewandowskog. Treći je bio Jorginho koji je na kraju dosta "kaskao" za Messijem i Lewom.

Top Komentari

user1607499935
Zbog Ronalda je sada Lewandovski uskraćen za zlatnu loptu jer je upravo on nametnuo ovakve kriterije za zlatnu loptu. Ako je Messi nije dobio 2016 zbog 59 golova i 31 asistencije bilo je očekivano da je sada neće dobiti ni Lewa zbog 60 golova i 10-ak asistencija. Jasno je da je Lewandovski žrtva Ronaldovih zlatnih lopti koje je dobijao zbog trofeja iako je Messi po svim statistikama bivao najbolji igrač 2016 i 2017 godine. Morali su je sada dati i Messiju zbog trofeja sa reprezentacijom koji je Argentina osvojila nakon 30 godina. Čak je bio najbolji strijelac, asistent i igrač takmičenja. Bio je strijelac ili asistent u svim utakmicama do finala. A Ronaldo kada je osvojio EURO 2016: nije bio ni najbolji strijelac, ni najbolji asistent, ni najbolji igrač takmicenja, nije bio strijelac ni asistent u 5 od 7 utakmica. Sve golove i asistencije je imao samo protiv Mađarske i Velsa.
6 8
jassony
Na osnovu cega je kepec zasluzio, Benzema i Levatdovski jedino realni sto je bilo
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi