U Italiju došao da radi kao dostavljač pizze, a sada će s Milanom igrati Ligu prvaka

Životna priča Brazilca

U Italiju došao da radi kao dostavljač pizze, a sada će s Milanom igrati Ligu prvaka

E. Škorić

Često se kaže da je "bolje ikad nego nikad " i vjerojatno ne postoji izraz koji bolje obuhvata i predstavlja parabolu o Junioru Messiasu, novom pojačanju Milana.

Messias je u Milan došao posljednjeg dana prijelaznog roka za 10 miliona eura. Lovili su Rossoneri na toj poziciji zvučnija imena, na kraju ipak doveli brazilskog nogometaša iz Crotonea.

Messias ima 30 godina i mnogi će možda tek danas prvi put čuti za njega. Rođen je u Belo Horizonteu, ali je prije 10 godina stigao u Italiju iz svog rodnog Brazila. I tu počinje jedna luda priča.

Počeo je da radi kao dostavljač pizze, a usput je igrao za jedan lokalni, amatreski tim. 2015. godine je započeo seniorsku karijeru, da bi se njegov tim Gozzano u sezoni 2017/18 plasirao u Seriju C. On je potom prešao u Crotone, za koji debituje u Seriji B 2019. godine.

Ovog ljeta mu se eto iznenada ukazala šansa da obuče dres slavnog Milana i da zaigra Ligu prvaka.

Poput mnogih zemljaka, od malena je bio strastveni fanatik prema nogometu, uživao igrajući se na ulici s prijateljima, ne sluteći da će jednog dana biti član kluba kao što je Milan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegov zaštitni znak je dribling, pa je prošle sezone bio u samom vrhu igrača Serije A po broju uspješnih driblinga. Njegov bivši trenrea iz Crotonea Giovanni Stroppa je rekao da je "Messias neko za koga ne postoje granice".

Kako god se sve ovo s njim i Milanom završi, jedno je sigurno: Brazilac je neko ko nikada nije odustajao od svojih snova.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

DR_GAZiJA
SLJIVAK i SKORIC su imali slican put..dosli da urade DERATIZACIJU u redakciji..OSTALO JE HISTORIJA..
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi