Tiemoue Bakayoko se vratio u Milan

Stigao na posudbu

Tiemoue Bakayoko se vratio u Milan · Zvanično

E. Čaušević

Tiemoue Bakayoko i zvanično je stigao u Milan iz Chelseaja na posudbu.

Ovaj 27-godišnji veznjak se odlučio vratiti na San Siro jer je jasno da Thomas Tuchel ne računa na njega u Chelseaju.

Milan je poslao ponudu Plavicima za dvogodišnju posudbu na šta su oni pristali, a Rossoneri će na ljeto 2023. godine besplatno moći da potpišu Bakayoka jer mu tada ističe ugovor s Chelseajem.

Rossoneri su potvrdili danas da se Bakayoko vratio na San Siro i očekuje se od njega da bude veliko pojačanje u veznom redu, ali i nova konkurencija za Radeta Krunića.

Bakayoko je već igrao za Milan u sezoni 2018/19. kada je također bio na posudbi iz Chelseaja, ali tada Rossoneri nisu odlučili da otkupe njegov ugovor od londonskog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Francuski fudbaler je prošlu sezonu proveo u Napoliju, ali ni klub iz Napulja nije otkupio njegov ugovor.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi