Messijev otac objasnio čudnu klauzulu u ugovoru njegovog sina s Barcom

Može besplatno napustiti klub?

Messijev otac objasnio čudnu klauzulu u ugovoru njegovog sina s Barcom

Endin Čaušević

Argentinski fudbaler Lionel Messi prije nekoliko sedmica odlučio je konačno da potpiše novi ugovor s Barcelonom prema kojem će do ljeta 2021. godine biti član katalonskog kluba.

Pregovori Messija i Barcelone trajali su mjesecima, no na kraju se sve dobro završilo po Katalonce jer je Argentinac odlučio da ostane na Nou Campu. Međutim, prema pisanju španskih medija u ugovoru se nalazi veoma čudna klauzula prema kojoj Messi može napustiti Barcelonu kao slobodan igrač.

Naime, ukoliko neki klub želi dovesti Messija morat će izdvojiti čak 700 miliona eura, no postoji opcija i da Argentinac ode bez obeštećenja. To bi se desilo u slučaju da Katalonija postane nezavisna jer se onda ne bi znalo šta će se desiti s Barcelonom. U tom slučaju Messi bi postao slobodan fudbaler. Ipak, sve to demantovao je njegov otac Jorge.

"Dosta toga se moglo pročitati prethodnih dana o ugovoru mog sina i Barcelone. Istina je da je otkupna klauzula 700 miliona eura, ali isto tako laž je da on može otići besplatno. Klauzula o kojoj se toliko priča je besmislena i ona uopšte ne postoji", rekao je Messijev otac, te dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Postoji dogovor da Lionel ostane u klubu sve dok budu igrali u vrhunskoj ligi. Ako Katalonija postane nezavisna on će biti član kluba sve dok Barca bude igrala u nekoj od liga".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi