Messiju i družini se neće svidjeti Dalićev plan

Vatreni bi mogli Argentini zadati konačni udarac

Messiju i družini se neće svidjeti Dalićev plan

Reprezentacija Hrvatske slavi veliku pobjedu (3:0) nad Argentinom i plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva. Sa druge strane, Gaučosi su već jednom nogom ušli u avion za Argentinu.

Ipak, Argentinci koji su u prvom kolu Grupe C remizirali sa Islandom i dalje imaju, kolike-tolike, šanse za plasman u osminu finala, ali više ne zavise samo od sebe samih već će morati čekati ishod sutrašnjeg duela Nigerije i Islanda, a potom i duela zadnje runde grupne faze između Hrvatske i Islanda.

Naime, Argentini odgovara nekoliko scenarija. Ukoliko Island i Nigerija remiziraju sutra, a u zadnjem kolu Hrvatska ne izgubi od Islanda, a Argentina savlada Nigeriju - Gaučosi prolaze. Argentina prolazi i ako Island sutra savlada Nigeriju, a Vatreni pobijede Island u zadnjem kolu, dok će se isto desiti i ako Island sutra izgubi od Nigerije, a Islanđani ne uspiju "razbiti" Hrvatsku u zadnjem kolu.

Dakle, Argentincima, uz pobjedu nad Nigerijom, u svakom slučaju odgovara dobra izvedba Vatrenih protiv Islanda u zadnjoj rundi, pa je jasno da se Messiju i društvu neće svidjeti Dalićev plan.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Naime, kako prenosi Index.hr, selektor Vatrenih Zlatko Dalić je nakon pobjede Hrvatske nad Argentinom i plasmana u osminu finala poručio da namjerava protiv Islanda odmarati najbolje igrače. Čini se da je Daliću važnije imati odmorne prve zvijezde nego potvrditi prvo mjesto u grupi pred osminu finala. To se sada možda i ne čini kao logičan potez jer bi u slučaju da budu drugi u grupi C Hrvati po svemu sudeći išli na Francusku, ali Dalić očigledno itekako vjeruje u kvalitete svojih izabranika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi