Ozil objavio predizbornu fotografiju s Erdoganom, svi govore o licu turskog predsjednika

Izbori su danas

Ozil objavio predizbornu fotografiju s Erdoganom, svi govore o licu turskog predsjednika

Edmir Škorić

Pet godina nakon svoje kontroverzne fotografije sa Recepom Tayyipom Erdoganom, bivši svjetski nogometni prvak Mesut Ozil objavio je još jednu fotografiju s turskim predsjednikom, neposredno prije izbora u toj zemlji.

Na svojim verifikovanim Instagram i Twitter nalozima, 34-godišnji svetski šampion iz 2014. godine objavio je fotografiju na kojoj se nasmijano rukuje sa Erdoganom, koji je pak bio "mrtav ozbiljan".

"Uvijek smo uz vas, gospodine predsjedniče". Na Instagramu je objavio još jednu sliku sa Erdoganom.

Mnogi su odmah uočili pogled Erdogana, koji je djelovao previše ozbiljno i zabrinuto, iako je trenutak fotografisanja trebao da bude mnogo veseliji.

U Turskoj će se u nedjelju održati izbori. Opozicioni lider Kemal Kilicdaroglu vodi u većini anketa, što Erdogana možda i brine.

Oglasi

Erdogan je predsjednik od 2014. godine i imao je više moći nego ikada od uvođenja predsjedničkog sistema 2018. godine. On uglavnom može vladati bez parlamenta.

Kritičari strahuju da bi zemlja sa oko 85 miliona stanovnika mogla u potpunosti pasti u autokratiju ako Erdogan ponovo pobijedi. Opozicija želi da se vrati u parlamentarni sistem.

Svojom bučnom ostavkom iz reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva 2018., Ozil je masovno kritikovao vrh njemačkog nogometnog saveza.

Prije finala, čovjek rođen u Gelsenkirchenu bio je kritikovan zbog fotografija sa turskim predsjednikom Erdoganom.

Ozil ima 92 nastupa za Njemačku, ali Turska je ipak zemlja koja ima posebno mjesto u njegovom srcu. Upravo se tu skrasio i okončao nogometnu karijeru prije dva mjeseca.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Igrao je za Schalke, Werder, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahče i na kraju karijere za Bašakšehir, ekipu za koju je igrao i naš Edin Višća godinama i koja se smatra omiljenom ekipom prvog čovjeka Turske, stoga i ne čudi da je upravo tu Mesut završio svoju epizodu kao profesionalni nogometaš.

Za one koji ne znaju, kada se Mesut Ozil u ljeto 2019. godine oženio sa lijepom manekenkom Aminom Gulse, na vjenčanju je bio i sam Erdogan sa svojom suprugom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi