Nakon 13 godina šutnje Ozil je otkrio pravu istinu kakav je Guardiola: "Tada mi je sve bilo jasno...

Nijemac završio karijeru

Nakon 13 godina šutnje Ozil je otkrio pravu istinu kakav je Guardiola: "Tada mi je sve bilo jasno...

A. Čaušević

Mesut Ozil je okončao svoj fudbalski put. Jedan od najvećih mađioničara 21. stoljeća je okačio kopačke o klin i za njega počinje neki novi život. 

Ozil je ljubiteljima fudbala prpoznatljiv po igrama u Arsenalu, ali svjetsku slavu je doživo igrajući za Real Madrid gdje se zadržao tri sezone.

Nijemac turskog porijekla je 2010. godine odigrao odličan Mundijal u Južnoafričkoj republici i tada je počela borba za njegov potpis. Najviše su se isticali Real Madrid i Barcelona.

Na klupi najvećih španskih klubova tada su sjedili Jose Mourinho i Pep Guardiola, a Ozil je nakon 13 godina šutnje otkriod do sada nepoznate detalje.

"Bila je odluka između Real Madrida i Barcelone. Na kraju to nije bilo ni pitanje novca. Ne znam da li je poznato, ali tada sam posjetio Madrid i Barcelonu i razliku je napravio Mourinho", rekao je Ozil te nastavio:

"Mou mi je omogućio VIP posjetu Real Madiru. Odveo me da vidim stadion i sve trofeje koje su osvojili. Od toga sam se naježio."

Oglasi

"Posjet Barceloni nije bio ni blizu entuzijastičan. Ono što me najviše razočaralo je to da se Pep Guardiola nije ni potrudio da me upozna."

"Prije tog putovanja jako mi se sviđao Barcelonin stil i stvarno sam se mogao zamisliti da igram u toj ekipi, ali Real je dao sve od sebe. Nakon što sam posjetio oba kluba tad mi je sve bilo jasno. Želio sam biti Madridista."

Iako slovi za jednog od najboljih trenera svijeta čini se da Guardiola nije i toliko omiljen kod igrača. Rijetki su koji su otvoreni pričali o njegovom karekteru i ponašanju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Još ranije je to radio Zlatan Ibrahimović, a sada ga je otvoreno prozvao i Ozil.

S druge strane, iako nosi nadimak kontroverznog, Mourinho ima zaista specifičan odnos sa igračima i većina o portugalskom stručnjaku govori samo pohvalno bez obzira na njegove brojne ispade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi