Zbog njega je išao i na nož, a sada je objavom pokazao kakvog prijatelja ima do kraja života

Kolašinac se oglasio na Instagramu

Zbog njega je išao i na nož, a sada je objavom pokazao kakvog prijatelja ima do kraja života

E. Čaušević

Nekadašnji njemački reprezentativac Mesut Ozil danas je iznenadio fudbalsku javnost objavom da završava igračku karijeru. Ozil je dobio danas veliku podršku nakon što je objavio da ide u penziju, a oglasio se i bh. reprezentativac Sead Kolašinac koji je imao šta da kaže svom velikom prijatelju.

Ozil je prethodnih godina igrao u Turskoj nakon što je napustio Arsenal, te je nosio dresove Fenerbahčea i Bašakšehira, a danas je iznenadio fudbalsku javnost objavom da ide u penziju.

Nijemac je objavio da je nakon dugog razmišljanja odlučio da je došlo vrijeme da se penzioniše i posveti drugim stvarima u životu. U fudbalu je osvojio sve što je mogao i stavio je tačku na zaista blistavu karijeru.

Ponikao je u Schalkeu, a pamtit ćemo ga i po sjajnim nastupima za Werder, Real Madrid i Arsenal. Također, i u dresu reprezentacije Njemačke ostavio je dubok trag, te je bio dio ekipe koja je 2014. godine u Brazilu osvojila Svjetsko prvenstvo.

Ozil je nakon objave da završava karijeru dobio veliki broj poruka od klubova, trenera i nekadašnjih saigrača koji su mu se zahvalili na svemu što je dao za fudbal, te poželjeli mnogo sreće u budućnosti.

Također, oglasio se i bh. reprezentativac Sead Kolašinac koji je s Ozilom igrao nekoliko sezona u Arsenalu i nije tajna da su oni veliki prijatelji.

Kolašinac se oglasio na Instagramu i zahvalio Ozilu na svemu što je dao ovom sportu, te poslao sjajnu poruku.

"Uživaj sada brate moj. Hvala ti na svemu", poručio je bh. reprezentativac koji se u Zenici oporavlja od povrede i nada da će moći nastupiti u barem jednoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Opis nije dostupan.

Ozila i Kolašinca svi će sigurno pamtiti i po nevjerovatnoj sceni na ulicama Londona kada su ih dvojica muškaraca pokušala opljačkati, te su čak prijetili nožem, ali tada se Kolašinac obračunao s njima i uspio da se odbrani od tog napada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi